Gåva till LIONS barnfond Hjärtat

Lions lokala barnfond får årets julklapp
I stället för julklappar till hyresgäster och samarbetspartners är vår tradition att stödja ett välgörande ändamål. I år ger Piteå Näringsfastigheter en gåva till det lokala initiativet Lions Barnfond Hjärtat.Lions är en internationell välgörenhetsorganisation som bildades i USA för hundra år sedan. Rörelsen kom till Sverige 1948 och har funnits i Piteå sedan 1955 när den första klubben bildades. Sedan 1988 finns två lokala klubbar med omkring 110 medlemmar som samarbetar ideellt med insamlingsaktiviteter till förmån för många olika hjälp- och samhällsprojekt.Medlemmarna i Lions hjälper medmänniskor på såväl internationell som nationell nivå och många initiativ sker lokalt. Ett mycket gott exempel är Barnfonden Hjärtat, som bildades av Lionsklubbarna i Piteå 2004 och sedan starten har samlat in och delat ut 2,1 miljoner kronor till sjuka och funktionshindrade barn och ungdomar i Piteå kommun. Genom fonden kan denna målgrupp och deras familjer ansöka om ett ekonomiskt bidrag till olika typer av hjälpmedel, som ett komplement till samhällets insatser.
En viss del utgår även till organisationer och föreningar som bedriver verksamhet för dessa barn och ungdomar, samt till Lions Barndiabetesfond och Barncancerfonden.
Piteå Näringsfastigheter har haft det stora nöjet att överlämna en gåvocheck från våra kunder och samarbetspartners till Garry Jonsson och Ulf Lundkvist, som representerar Lions i Piteå och Barnfonden Hjärtat. De säger att gåvan betyder mycket och försäkrar att bidraget kommer att nå fram och göra skillnad.
– Vi medlemmar betalar en årsavgift som bekostar föreningens alla administrativa avgifter. Det innebär att varje krona som skänks oavkortat går till de behövande. Oc är mycket noggranna med att pengarna hamnar på rätt ställe.
PNF tackar Lionsklubbarna i Piteå för deras fantastiska engagemang, inte minst lokalt. Det värmer i hjärtat att få bidra till er barnfond. God jul & Gott nytt år!
Publicerad i Nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*