Lions cykellotteri

Visa hela inlägget

Lionspengar ett värdefullt stöd till cancerforskning

Pengarna strömmar in till den viktiga cancerforskningen. Jan-Erik Sandberg, Lions Piteå/Öjebyn, överlämnar ett värdefullt tillskott till Cancerforskningsfondens representant Martin Enqvist. Foto: Privat

Stort tack! Lions har varit starkt bidragande till den positiva utveckling vi haft inom cancer-forskningen.
Det menade företrädare för Cancercentrum i Umeå vid en informationsdag, där bland andra Lions Piteå/Öjebyn överlämnade en check på 50 000 kronor.

Visa hela inlägget

Martins hjälteinsats – en räddare i nöden

K-G Näsström hade det stora nöjet att dela ut livskvalitetspriset till Martin Schultz. Till höger om honom står Gottfrid Olofsson, vars liv hängde på en skör tråd. Foto: Staffan Johansson

Plötsligt hände det – på väg till en hjärtoperation i Umeå ramlade han ihop i bussen. Och lika plötsligt var döden ytterst närvarande. Men efter ett rådigt ingripande av en medpassagerare har Gottfrid Olofsson livet i behåll.

Den rådige var Martin Schultz som belönades med ”Lions livskvalitetspris” i samband med Lions stora loppmarknad.

SunPines VD gästade Lion P/Ö

– Företaget är idag en välsmord maskin, som levererar miljövänlig diesel, berättade David Öquist, VD för Piteåbaserade företaget SunPine, när han gästade Lions Piteå/Öjebyns medlemsmöte.

SunPine har ett 80-tal anställda, en god ekonomisk utveckling och förser marknaden med 150 miljoner liter miljövänlig talldiesel årligen. Talldiesel reducerar koldioxidutsläppen med cirka 90 procent jämfört med vanlig diesel.

SunPines talldiesel utvinns från råtallolja, en restprodukt från pappersbruk som bl.a finns i Piteå.

– Vi har faktiskt större kapacitet i vår fabrik än tillgången på råvara, det vill säga talloljan, konstaterade David Öquist, och underströk samtidigt företagets satsning på jämlika förhållanden inom den idrottsliga världen. En satsning som syns i form av sponsring inom dam- och ungdomsidrott.

Företaget markerar detta intresse med ett tydligt stöd, t ex Piteås fotbollsdamer, Luleå Hockey/MSSK och Pite Elit.

Lions Loppmarknad