Lion Loppis Jubileum

Loppis 2019

Inbjudan Piteenergi

Lions Club Piteå/Öjebyn växer

Dessa sex personer välkomnades som nya medlemmar vid senaste månadsmötet. Från vänster: Staffan Holmberg, Karin Holmberg, Gunnar Rönnbäck, Irene Berglund, Mats Berglund och Eva Rönnbäck. Foto: K-G Näsström

Vid senaste månadsmötet invaldes sex nya medlemmar under smått högtidliga former. Samtidigt uppmärksammades Karl-Erik Hedlund, en trotjänare med 30-årigt medlemskap.
Fler medlemmar innebär ökade möjligheter, och ökad styrka, att bedriva en verksamhet med tydligt fokus på hjälpinsatser lokalt, nationellt och internationellt. Inte minst handlar det om uppskattade hjälpinsatser på det lokala planet. Besök gärna klubbens hemsida för mer information om dess verksamhet www.pitea.lions.se/p-o

Möbelloppis 2 Mars

Ett stort tack.

Dragning Lions Lucialotteri 2018

Julklappar till behövande Barn i Piteå

Julklappar, julklappar, julklappar,
till behövande barn i Piteå

Det blir julklappar till behövande barn även denna jul. Företagare, enskilda personer, kommunens konsumentrådgivning och Lionsklubbarna i Piteå, har sett till att hundratalet behövande barn kan förvänta sig en paket av tomten.

Julen närmar sig med raska steg, och lassvis med julklappar ska delas ut i svenska hem.
Men det finns även familjer där klapputdelningen inte är lika självklar och omfattande. Det handlar om familjer med behövande barn.
– Här i Piteå har vi identifierat ett antal familjer, och omkring hundra barn kommer att få tal del av julklappsutdelningen, berättar Siv Öhlund, Susanne Karlsson och Anita Grankvist vid kommunens konsumentrådgivning som ansvarar för årets utdelning.

Fint gensvar
En av de stora aktörerna vid årets julklappsinsamling är Pite Havsbad, som uppmuntrat olika intressenter att skänka en julklapp, eller gärna flera julklappar.
– Julklappar har man lämnat in här hos oss; dessutom har vi själva handlat julklappar lokalt, säger hotellchef Ida Åhman och pekar på högen av klappar som ligger under julgranen i hotellets reception.
Samtidigt registrerar representanter för Lionsklubbarna i Piteå belåtet julklappshögen som ska förflyttas till kommunens konsumentrådgivare för utdelning till de behövande barnen i Piteå kommun.
– Vi har fått ett fantastiskt gensvar på ”efterlysningen” av julklappar, tycker Ulf Lundkvist, en av Lions representanter.

Se också under bilder!!!

Ensam Julgran söker klappar

Ensam julgran söker klappar
Julen är en tid för traditioner. Vi bakar pepparkakor, dricker julmust, spelar julmusik, klär granen och tillbringar tid tillsammans. Men julglädje är inte självklart för alla. Därför kommer vi i år, tillsammans med Lions Piteå/Öjebyn, att samla in julklappar till behövande barn i Piteå kommun. Alla som vill är välkomna att skänka klappar och lägga under julgranen i vår hotellobby.
Såhär deltar du:
Köp en julklapp. Tänk på att det kan vara något som ett barn vill ha, inte bara något som du tror att barnet behöver.
Slå in paketet och skriv en lapp med information som beskriver ungefär vilken ålder eller vilka intressen som klappen motsvarar. Till exempel ”God jul till dig som är 3-5 år gammal och tycker om att leka utomhus önskar Pia”
Kom in till hotellet och lämna julklappen under granen.
Lions Piteå/Öjebyn hämtar sedan julklapparna veckan före jul och delar ut dessa till behövande barn i Piteå kommun.