Julen står för dörren hos Lions

Från vänster ser vi Ulf Lundkvist, Tommy Sundqvist, Annika Sandberg Sparbanken Nord och Torgny Wikström.

Knappt har sommaren övergått i höst och redan nu planeras det för fullt för julen hos den ideellt arbetande aktivitetsgruppen på Lions i Piteå och Öjebyn. Varje år anordnas nämligen en rad olika aktiviteter för behövande familjer i kommunen. I år kommer både julklappar och jultallrik att delas ut.

– Vi samarbetar med flera olika aktörer som gör detta möjligt, säger Ulf Lundkvist, Lions Piteå/Öjebyn, och nämner bland annat kommunens socialtjänst, lokal restaurang och en rad olika butiker och kedjor.

Socialtjänsten är ett stöd för att säkerställa att insatserna hamnar hos rätt personer, något som annars skulle vara svårt att avgöra för den ideella organisationen.

– Det känns viktigt att gåvorna går till de barnfamiljer som behöver det allra mest, säger Ulf. Varenda krona som samlas in går till slutmottagaren.  Det är en hederssak hos oss inom Lions.

Sparbanken Nord stöttar med 15 000 kronor via sitt samhällsengagemang till den kommande aktiviteten, förutom det stående samarbetet som funnits i många år till olika ändamål.

– När det gäller att bevilja medel till projekt och aktiviteter är Lions en kvalitetsstämpel för oss, säger Annika Sandberg, kontorschef Sparbanken Nord i Piteå. Vi vet vilket gediget arbete som organisationen lägger ned och att pengarna går till bra saker.

Vill du veta mer hur du kan bidra till Lions verksamhet, som privatperson eller företag? Ta kontakt med Ulf Lundkvist på 070-559 80 10 eller läs mer på http://pitea.lions.se/p-o/ http://pitea.lions.se eller https://www.facebook.com/lionspitea/