Lassvis med julklappar till ”behövande barn” i Piteå

Jodå, det blir julklappar till behövande familjer och barn i Piteå också denna jul. Lokala företag, enskilda personer, kommunens budget- och skuldrådgivning samt de två Lionsklubbarna i Piteå, lovar paket av en snäll tomte.

Julen och tomten knackar på. Och det betyder att julklappar i betydande omfattning kommer att delas ut i de flesta svenska hem. Dock finns även familjer där julklappar inte är lika självklara. Det handlar om familjer med ”behövande barn”.
Anita Grankvist, en av dem vid kommunens budget- och skuldrådgivning som ansvarar för klapp-utdelningen, är uppenbart nöjd med årets julklappsskörd som representanter för Lionsklubbarna levererat.
– Nu återstår en hel del jobb för oss att fördela alla dessa julklappar. Men det är förstås en angenäm uppgift, menar Anita.

Generösa pitebor
Lionsklubbarna i Piteå är överväldigade av den generositet, den givmildhet som företag och enskilda personer visar när det gäller att bidra med julklappar. Snudd på rekord, är den naturliga frågan vid anblicken av säckar med julklappar och presentkort. Det handlar faktiskt om 300 presentkort till ett värde av 70 000 kronor samt ett halvdussin säckar till brädden fyllda med julklappar.
­– Inte omöjligt, menar Östen Häggström, en i den grupp Lionsföreträdare som bidragit vid insamlingen av julklappar.

Lussekatter och vantar
Lions Piteå/Öjebyn har även bidragit med lussekatter och stickade vantar under december månad.
Hela 800 lussekatter har delats ut vid tio (10) äldreboende i kommunen, och bl.a vantar och sockar kommer att skänkas till behövande barn i Piteå. Dessa stickade nyttosaker fördelas via Barnfonden Hjärtat och kommunens budget- och skuldrådgivning.
Lussekatter och stickade nyttosaker har skänkts av Solgerd Bengtsson och Ulla Nilsson, systrar till Lionsveteranen K-G Näsström.

Piteborna har återigen visat sig givmilda när det gäller julklappar till ”behövande barn”, tycker dessa personer. Från vänster Östen Häggström, Lions, Dennis Bergdahl, Lions, Lena Henriksson, Lions, Per Lundgren, Lions och Anita Grankvist, Piteå kommun. Foto: Staffan Johansson

K-G Näsström tackar storasyster Solgerd Bengtsson för bakningen av de drygt 800 lussekatterna.

Tommy Sundqvist överlämnar en kasse med lussekatter till personal vid ett av kommunens äldreboenden.