Julklappar till behövande Barn i Piteå

Julklappar, julklappar, julklappar,
till behövande barn i Piteå

Det blir julklappar till behövande barn även denna jul. Företagare, enskilda personer, kommunens konsumentrådgivning och Lionsklubbarna i Piteå, har sett till att hundratalet behövande barn kan förvänta sig en paket av tomten.

Julen närmar sig med raska steg, och lassvis med julklappar ska delas ut i svenska hem.
Men det finns även familjer där klapputdelningen inte är lika självklar och omfattande. Det handlar om familjer med behövande barn.
– Här i Piteå har vi identifierat ett antal familjer, och omkring hundra barn kommer att få tal del av julklappsutdelningen, berättar Siv Öhlund, Susanne Karlsson och Anita Grankvist vid kommunens konsumentrådgivning som ansvarar för årets utdelning.

Fint gensvar
En av de stora aktörerna vid årets julklappsinsamling är Pite Havsbad, som uppmuntrat olika intressenter att skänka en julklapp, eller gärna flera julklappar.
– Julklappar har man lämnat in här hos oss; dessutom har vi själva handlat julklappar lokalt, säger hotellchef Ida Åhman och pekar på högen av klappar som ligger under julgranen i hotellets reception.
Samtidigt registrerar representanter för Lionsklubbarna i Piteå belåtet julklappshögen som ska förflyttas till kommunens konsumentrådgivare för utdelning till de behövande barnen i Piteå kommun.
– Vi har fått ett fantastiskt gensvar på ”efterlysningen” av julklappar, tycker Ulf Lundkvist, en av Lions representanter.

Se också under bilder!!!